• Telemark

     

      Certifierade kurser sedan 1998

Rollkurs

Bli ett med kajaken! Lär dig ”rolla” din kajak. För med en fungerande roll blir du både en säkrare paddlare och en "blötare" paddlare. Och med blötare menar vi lekfull.... EPP nivå 3, BLÅ 5 timmar, 1 390:-

Utvecklas som paddlare! Lär dig ”rolla” din kajak. Med en fungerande roll blir du både en säkrare paddlare och en "blötare" paddlare. Och med blöt menar vi mer lekfull...

Det sägs att det finns mer än 100 olika rolltekniker. En väl inövad roll var för inuiterna en själklarhet för att klara livhanken vid en kapsejsning i det iskalla vattnet på norra ishavet och för oss som paddlar vintertid eller utnyttjar de höstliga lågtrycken till surf i stora vågor är rolltekniken helt nödvändig. Har du inga som helst intentioner att paddla annat än i lugna vatten sommartid är den här kursen inte alls nödvändig men ändå väldigt roligt! 

Rollkurs 1 www

På rollkurs är det absolut en fördel att sitta i sin egen kajak. Men om du behöver kan du hyra i samband med bokning. 

Alla våra rollkurser genomförs i havskajak utomhus. Vi lär ut rollen genom en väl beprövad "steg för steg" metodik där kursen avslutas med att vi sätter samman de delar vi lärt oss till den färdiga kajakrollen, av en del kallad "eskimåsväng". Vi inleder med några övningar i självräddning som gör resten av kursen effektiv och därefter sätter vi igång med att nöta rollens delar. Andra halvan av kursen jobbar deltagarna i par medan instruktörerna fokuserar på en deltagare i taget.


✅ Svenska Kanotförbundet havskajakledare & examinator
✅ Max antal deltagare 4  
✅ Olycksfallsförsäkring under kursen
✅ Hyr kajakutrustning i samband med kursbokning
✅ Repetition av kamrat- och själväddning samt stävräddning
✅ Lär dig rollens delar
✅ Sätt samman delarna till en fullständig roll 
✅ Lär dig diagnostisera misstag vid rollövning


Auktoriserad Utbildare 2023       europaddlepass logga 
   

INSTRUKTÖR
Svenska Kanotförbundet Utbildare & Havskajakledare 
Europeiska paddelpasset Examinator nivå 4 RÖD

FÖRKUNSKAPSKRAV
Vatten- och kajakvana krävs för att kunna ta till sig innehållet i kursen. Lämplig förkunskap är GRÖNT paddelpass eller mostvarande kunskaper. Det kan du exempelvis skaffa dig genom vår intensivkurs eller fortsättningskurs.

PRIS
1 590 kronor

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Våtdräkt
Flottör, pump

Olycksfallsförsäkring under kursen.
Certifierad havskajakledare Svenska Kanotförbundet

FRISKVÅRD
Denna aktivitet kan bokas med Stockholms Guidebyrås Friskvårdskort då aktiviteten är godkänd av Statteverket som skattefri motion och friskvård. Läs mer om vårt Friskvårdskort

Rollkurs 2 www       Rollkurs 3 www

När vi lär ut rollen så utgår vi ifrån väl beprövade inlärningsmetoder och rolltekniker. Vilken just du lär dig beror på din rörlighet, dina förkunskaper och din vattenvana. C-to-C, stormroll, Pavlata och Sveproll är de vi utgår ifrån. 

HYRA AV KAJAKUTRUSTNING
Behöver du hyra kajak, paddel, flytväst, kapell så gör du det samtidigt med bokning av kursen. 

KURSMÅL
Efter avslutad kurs har du förståelse för hur en kajakroll går till så att du kan öva vidare på egen hand. Troligtvis har du lyckats med några rollar och misslyckats med några fler.

KURSMOMENT
Vattenvaneövningar
Kamraträddning
Stävräddning
Kajakrollens delar
Kajakrollens helhet
Diagnostisering av rollen

AKTIVITETSOMRÅDE
Björnö Naturreservat, Ingarö

SAMLINGSPLATS & PARKERING
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen. I den finns detaljerad information.

TRANSPORT
Det är möjligt att åka kommunalt till aktiviteten alternativt parkera bil vid aktiviteten. 

KURSTID
5 timmar. Kursen startar direkt vid samling så kom gärna minst en halvtimme innan kurs för att förbereda kajak och klädsel. 

KURSDATUM
Saknas kursdatum nedan kan vi även arrangera den på förfrågen. Hör i så fall av dig till oss med önskemål om kursdatum. Kontakta oss här!

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen är inte obligatorisk, men böckerna används kontinuerligt för att återkoppla till praktiska övningar som vi genomfört under kursen. Boken ger ett också ett mycket bra stöd för att bibehålla (och utöka) kunskapsnivån efter genomförd kurs.

Stora boken om kajakpaddling, Staffan Ekholm rekommenderas av Svenska Kanotförbundet för utbildning inom den svenska versionen av EPP Europeiska Paddelpasset nivå 1-4 samt rekommenderas även som litteratur för blivande havskajakledare och examinatörer.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 350kr

Stora boken om kajakpaddling 3d 400x442


Rollkurs
2024-07-27 10:00 till 2024-07-27 15:00
0 platser kvar

Köp presentkort till Rollkurs

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer*
Ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Rollkurs" kostar 1390 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 1390 kr
Varav moms: 79 kr