•  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor

STOCKHOLMS GUIDEBYRÅ AB

Stockholms Guidebyrå grundades 1 januari 2009 av Staffan Ekholm, som en naturlig utveckling av det dåvarande företaget SwedenMultiSport, grundat 1998, som bland annat arrangerade Svenska långloppscupen i multisport med en av tävlingarna förlagt till Stockholm och Nynäshamn. Även på den tiden hade företaget kajak- och klätterkurser, men det var först med starten av Stockholms Guidebyrå 2009 som verksamheten utvecklades till att helt fokusera på utbildning och upplevelser för privatpersoner och grupper. Den gemensamma nämnaren för aktiviteterna från 2009 och framåt är att det är fokus på upplevelse och utbildning i samklang med miljön. Alltså inga motordrivna upplevelser. Med oss får man använda kroppen, vågorna och vinden för att ta sig framåt.

           klatterforbundet logo          logo kanotforbundet            Fjalledarelogo

SKF SVENSKA KLÄTTERFÖRBUNDET
Våra klätterkurser följer SKF Svenska klätterförbundets normer för utbildning inom klippklättring. Vi erbjuder samtliga av Svenska Klätterförbundets normerade kurser. Kursutbudet omfattar; topprepskurs, grundkurs klippklättring, sportklätterkurs, fortsättningskurs klippklättring, räddningskurs 1 & 2 samt aidklätterkurs. Att kursen är auktoriserad innebär bland annat att instruktörerna är godkända och certifierade genom Svenska klätterförbundet samt att regler för innehåll och gruppstorlek efterföljs. Våra klätterinstruktörer är auktoriserade genom Svenska klätterförbundet och/eller Norska Klätterförbundet.
Välkommen till Stockholms största kursutbud i klättring utomhus. Läs mer om våra klätterkurser! 

EPP EUROPEISKA PADDELPASSET
Våra kajakkurser följer Svenska Kanotförbundets normer för utbildning och examinationer inom paddelpasset, den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset. Passet kvalitetssäkrar utbildning inom alla former av paddling genom att skapa en Europeisk standard. Paddelpassets nivåer går från VIT, via GUL, GRÖN och BLÅ, vidare till RÖD och SVART. I Sverige ges paddelpasset än så länge endast ut till RÖD nivå då vi exempelvis saknar tidvatten. Här på Guidebyråns har vi kurser och examenstillfällen på VIT, GUL, GRÖN, BLÅ och RÖD nivå. Läs mer om paddelpasset och våra kajakkurser

SFLO SVENSKA FJÄLLEDARORGANISATIONEN
Den skandinaviska fjällkedjan har under många år varit ett självklart resmål för flera av oss guider för rekreation och för klättring. Och med vår vd´s boka "Vandra i fjällen" 2014 så tog tankarna fart om att även införliva fjällvandring i Guidebyråns koncept. Sagt och gjort. Efter flera års planering drar vi sommaren 2019 igång vårt fjärde ben vandring och då med samma höga kvalitetskrav som vi ställer på våra andra aktiviteter. Givetvis med Fjälledare certifierade av SFLO Svenska Fjälledarorganisationen. Läs mer om våra vandringskurser

Sthlms-klatterkl-logga            

STOCKHOLMS KLÄTTERKLUBB
Som ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom friluftsliv driver vi sedan 2014 Stockholms Klätterklubbs kursverksamhet. Samarbetet med Stockholms Klätterklubb gör att klubben kan erbjuda sina medlemmar normerade och kvalitetssäkrade klätterkurser till rabatterade priser. 

FÖRSÄKRINGAR
Alla våra kursdeltagare är olycksfallsförsäkrade genom Stockholms Guidebyrå under våra kurser och arrangemang. Detta eftersom många försäkringsbolag av outgrundliga anledningar uppfattar kajak- klätter- och skridskoverksamhet som extrema aktiviteter och därför är restriktiva med dessa i sina villkor.  

VI VILL GÖRA DET ENKELT ATT KOMMA MED PÅ KURS
Vi vill göra det enkelt att följa med ut. Därför finns alltid möjlighet att hyra det du behöver för att komma med ut på kurs. Vi erbjuder hyra av tält, köksutrustning, kajaker och alla nödvändig kajakutrustning. Vi samarbetar därför med flera av marknadens främsta aktörer på utrustning som Hilleberg the Tentmaker och Black Diamond.

PRIVATA & FÖRETAG
För grupper och företag arrangerar vi några av Stockholms bästa endagsaktiviteter. Ni bestämmer när och vi ordnar allt. Vi hämtar er med minibussar där ni önskar, tar er med ut på äventyr där vi ordnar med allt från mat till utrustning och guider. För de äventyrliga konferensgästerna erbjuder Stockholms Guidebyrå aktiviteter i samband med konferensanläggningar såväl i Stockholms City som i Stockholms skärgård.

SKOLOR
Då vi anser att många av våra aktiviteter skapar goda förutsättnignar för individer och grupper att utvecklas så vill vi bidra till friluftslivets återintåg på de svenska skolorna. Därför erbjuder vi skolor kvalitetssäkrade aktiviteter till mycket rabatterade priser. 

Varmt välkommen på äventyr med oss och våra fantastiska instruktörer!


Staffan Ekholm VD

 

logo2