• Telemark

     

      Certifierade kurser sedan 1998

Höstvandring Marsfjällen

Följ med på en höstvandring i okända Marsfjällen. Upplev fjällbjörkskogen, myrplatåer, urskogen, kalfjället och gör en topptur på mäktiga Marsfjället 1587möh. 4 dagar, 5 490:-

Följ med på en vacker höstvandring i lite okända men oerhört vackra Marsfjällen. Upplev fjällbjörkskogen, myrplatåer, urskogen, kalfjället och gör en topptur på mäktiga Marsfjället 1587möh. Under denna tur bor vi i tält lagar och lagar mat på friluftskök.

Med start och mål i Marsliden tar denna vandring oss genom Marsfjällens naturreservats vackraste delar. Vi upplever fjällbjörkskogen, myrplatåer, urskogen, kalfjället och gör en topptur på mäktiga Marsfjället 1587möh.

Vår höstvandring passar dig som har lite erfarenhet av vandring med packning sedan tidigare. Och för dig som mer är ute efter en vandringsupplevelse än en kurs. Turen är exempelvis perfekt för dig som har deltagit på vår Sommarfjällskurs 1 som är en Nybörjarkurs i fjällvandring. Nu vill du komma ut på en vandringstur med likasinnade och samtidigt få öva allt det där som du lärde dig på kursen. 

Vi utlovar vackra vyer, avkoppling, lite utmaningar och inte minst trevligt sällskap!

Nybörjarkurs fjällvandring 3

(Bilden) Största delen av turen går på Marsfjällets välskötta leder, men att lämna dalgången och ge sig upp på en topptur ger nya perspektiv och stora upplevelser. Under turen gör vi en toppbestigning av Marsfjället 1587möh.

✅ SFLO Svenska Fjälledarorganisationen Certifierade Fjälledare 
✅ Max 8 deltagare 
✅ Möjlighet att hyra all nödvändig utrustning vid bokning
✅ Möjlighet att beställa friluftsmat för hela turen vid bokning
✅ Olycksfallsförsäkring under kursen
✅ Höstvandring med fokus på njutning i lugnt tempo
✅ Vacker vandring i storslaget fjällområde förhoppningsvis i höstfärger
✅ Topptur på Marsfjället 1587möh


Fjälledare logo

INSTRUKTÖR
Certifierad fjälledare SFLO Svenska Fjälledarorganisationen

HÖSTVANDRING MARSFJÄLLEN
Vandring på vandringsleder i subalpin och lågalpin terräng samt en toppbestigning i stenig högalpin blockterräng. Matlagning på friluftskök och boende i tält. 15-17 km vandring per dag.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Lämpliga förkunskaper är vår Sommarfjällskurs 1 som är en nybörjarkurs i fjällvandring.

Du har alltså gått i fjällen med tält någon gång förut och har vana av matlagning på friluftskök, boende i tält och vandring med packning. Du har normal kondition och har inför turen kontrollerat att du orkar gå 15-20 km på en dag med ca 15-17 kg packning i kuperad terräng. 

Är du osäker på om kursen passar dig så kontakta oss innan bokning.

Åldersgräns 18 år, 16 år med målsmans underskrift eller 14 år i sällskap av målsman. 

AKTIVITETSOMRÅDE
Marsfjällets naturreservat, Västerbotten

När du ger dig ut på kurs eller med oss får du också se vackra platser. Den här turen lägger vi i Marsfjällens naturreservat.  Ett mycket vackert och mindre besökt fjällområde perfekt för fjällturer med boende i tält. Exakt var vi går får vädret avgöra.  

3.liten     4.liten

(Vänstra bilden) Många skulle nog hävda att september är bästa månaden för fjällvandring. Folktomt, ofta hög klar luft och fjället "brinner"!  (Högra bilden) Lättvandrat och vackert men en rejäl höjdskillnad mellan Marsliden ca 570möh och Marsfjället 1587möh. 

PRIS
5 490 kronor


DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Certifierad Fjälledare, SFLO Svenska Fjälledarorganisationen
WFA WIlderness First Aid utbildad ledare
Olycksfallsförsäkring under kursen
InReach satellitkommunikation
Karta över området & kompass 
Första hjälpenutrustning
Vindsäck

UTRUSTNINGSLISTA
Detaljerad utrustningslista fås vid bokning

HYRA AV UTRUSTNING
Behöver du hyra utrustning? Vi hyr ut tält, ryggsäck, sovsäck, liggunderlag, kök med bränsle och vandringsstavar. Boka utrustning i samband med bokning av kursen.

BOKNING AV MAT
Vi bor i tält och lagar mat gör du själv på friluftskök. Du väljer själv om du själv vill planera din mat inför veckan eller om du vill beställa friluftsmat genom oss. Hinner du inte förbereda mat för turen så kan du boka friluftsmat genom oss. Vi samarbetar med REAL Turmat med ett mycket stort utbud av frystorkade rätter. Boka mat i samband med bokning av turen.

3.liten     4.liten

(Vänster bild) Från starten i Marsliden tar vi oss snabbt upp mot kalfjället. Vandringslederna är välskötta, men första dagen bjuder ändå på ganska många höjdmetrar. Middagen vid kvällslägret kommer därför smaka extra fint. Maten lagar vi på friluftskök, vatten tar vi ur närmsta jåkk. Detta är lyx!

KURSMÅL
Alla våra kurser och turer har målet att du som är deltagare ska; vilja göra det här igen och igen och igen. Så även med denna guidade vandring. Och du som redan har kommit igång lite med fjällvandring ska på den här turen få möjlighet att följa med en grupp likasinnade i vacker miljö och få finslipa dina kunskaper.

Vandringsmiljön är ungefär densamma som på vår Sommarfjäll 1, alltså snällare fjällterräng såsom fjällbjörkskogen och vandring på leder i lågalpin terräng men vi lägger till en lite tuffare topptur i högalpin terräng. Turen kräver inga vad över stora vatten, inte heller någon färdsel på glaciär eller i fallriskmiljö. 

DAG FÖR DAG
Dag 1 På morgonen träffas vi 10.00 på parkeringen i Marsliden för att gå igenom turen, vädret och ordna det sista med utrustningen. Därefter tar vi oss i lugnt tempo upp mot kalfjället. Nattläger blir det någonstans öster om Marsfjällskåtan.
Dag 2-4 Vandring i vacker fjällmiljö med matlagning på friluftskök och boende i tält. Topptur på Marsfjället och besök vid Bleriksstugan.
Dag 4 Kursen avslutas 17.00 på parkeringen i Marsliden. 

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Vi träffas på Marslidens parkering. Hit tar du dig med bil. Långtidsparkring är gratis. När din bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen. I den finns detaljerad information.

TRANSPORT
Till Marsfjällen och Marsliden tar du dig enklast med egen bil. 

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar med detaljerad information till den mejladress du uppgav vid bokningen.     

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp som vill ha en egen kurs eller kajaktur? Kontakta oss här!

LITTERATUR
Vill du förbereda dig väl inför turen så beställ boken; Stora boken om fjällvandring, Staffan Ekholm Calazo Förlag

Boken på 440 sidor rekommenderas av SFLO Svenska Fjälledarorganisationen som kurslitteratur för vandrare och andra som ska vistas på fjället och som kurslitteratur vid utbildning av fjälledare. Den täcker in allt från nybörjarturer mellan stugor, toppturer, tältturer och exepeditionsliknande turer i väglöst land såsom Sarek.

Boken kan förbeställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 350 kronor

9789189541658 1


Höstvandring Marsfjällen
2025-09-11 10:00 till 2025-09-14 17:00
4 + platser kvar
Antal:

Köp presentkort till Höstvandring Marsfjällen

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer*
Ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Höstvandring Marsfjällen" kostar 5490 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 5490 kr
Varav moms: 311 kr