•  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor

Höstvandring Marsfjällen

Höstvandring i okända Marsfjällen 4 dagar, 5 990:-

Följ med på en vacker höstvandring i lite okända men oerhört vackra Marsfjällen. Upplev fjällbjörkskogen, myrplatåer, urskogen, kalfjället och gör en topptur på mäktiga Marsfjället 1587möh. Under denna tur bor vi i tält lagar och lagar mat på friluftskök.

Med start och mål i Marsliden tar denna vandring oss genom Marsfjällens naturreservats vackraste delar. Vi upplever fjällbjörkskogen, myrplatåer, urskogen, kalfjället och gör en topptur på mäktiga Marsfjället 1587möh.

Vår höstvandring passar dig som har lite erfarenhet av vandring med packning sedan tidigare. Och för dig som mer är ute efter en vandringsupplevelse än en kurs. Turen är exempelvis perfekt för dig som har deltagit på vår Sommarfjällskurs 1 som är en Nybörjarkurs i fjällvandring. Nu vill du komma ut på en vandringstur med likasinnade och samtidigt få öva allt det där som du lärde dig på kursen. 

Vi utlovar vackra vyer, avkoppling, lite utmaningar och inte minst trevligt sällskap!

Nybörjarkurs fjällvandring 3

(Bilden) Största delen av turen går på Marsfjällets välskötta leder, men att lämna dalgången och ge sig upp på en topptur ger nya perspektiv och stora upplevelser. Under turen gör vi en toppbestigning av Marsfjället 1587möh.


Fjälledare logo

INSTRUKTÖR
Certifierad fjälledare SFLO Svenska Fjälledarorganisationen

HÖSTVANDRING MARSFJÄLLEN
Vandring på vandringsleder i subalpin och lågalpin terräng samt en toppbestigning i stenig högalpin blockterräng. Matlagning på friluftskök och boende i tält. 15-17 km vandring per dag.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Lämpliga förkunskaper är vår Sommarfjällskurs 1 som är en nybörjarkurs i fjällvandring.

Du har alltså gått i fjällen med tält någon gång förut och har vana av matlagning på friluftskök, boende i tält och vandring med packning. Du har normal kondition och har inför turen kontrollerat att du orkar gå 15-20 km på en dag med ca 15-17 kg packning i kuperad terräng. 

Är du osäker på om kursen passar dig så kontakta oss innan bokning.

Åldersgräns 18 år, 16 år med målsmans underskrift eller 14 år i sällskap av målsman. 

AKTIVITETSOMRÅDE
Marsfjällets naturreservat, Västerbotten

När du ger dig ut på kurs eller med oss får du också se vackra platser. Den här turen lägger vi i Marsfjällens naturreservat.  Ett mycket vackert och mindre besökt fjällområde perfekt för fjällturer med boende i tält. Exakt var vi går får vädret avgöra.  

3.liten     4.liten

(Vänstra bilden) Många skulle nog hävda att september är bästa månaden för fjällvandring. Folktomt, ofta hög klar luft och fjället "brinner"!  (Högra bilden) Lättvandrat och vackert men en rejäl höjdskillnad mellan Marsliden ca 570möh och Marsfjället 1587möh. 

PRIS
5 990 kronorDETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN

Certifierad Fjälledare, SFLO Svenska Fjälledarorganisationen
Olycksfallsförsäkring under kursen
InReach satellitkommunikation och första hjälpen
Karta över turområdet och kompass
Vandringsstavar
Vindsäck

Den här utrustningen går att hyra. Hyr i samband med bokning.
Ryggsäck 50-70 liter
Plats i tvåpersoners-tält (Enkeltält kan bokas med ett tillägg)
Friluftskök med bränsle
Liggunderlag

3.liten     4.liten

(Vänster bild) Från starten i Marsliden tar vi oss snabbt upp mot kalfjället. Vandringslederna är välskötta, men första dagen bjuder ändå på ganska många höjdmetrar. Middagen vid kvällslägret kommer därför smaka extra fint. Maten lagar vi på friluftskök, vatten tar vi ur närmsta jåkk. Detta är lyx!

KURSMÅL
Alla våra kurser har målet att du som är deltagare ska; vilja göra det här igen och igen och igen. Så även med denna guidade vandring. Och du som redan har kommit igång lite med fjällvandring ska på den här turen få möjlighet att följa med en grupp likasinnade i vacker miljö och få finslipa dina kunskaper.

Vandringsmiljön är ungefär densamma som på vår Sommarfjäll 1, alltså snällare fjällterräng såsom fjällbjörkskogen och vandring på leder i lågalpin terräng men vi lägger till en lite tuffare topptur i högalpin terräng. Turen kräver inga vad över stora vatten, inte heller någon färdsel på glaciär eller i fallriskmiljö. 

DAG FÖR DAG
Dag 1 På morgonen träffas vi 10.00 på parkeringen i Marsliden för att gå igenom turen, vädret och ordna det sista med utrustningen. Därefter tar vi oss i lugnt tempo upp mot kalfjället. Nattläger blir det någonstans öster om Marsfjällskåtan.
Dag 2-4 Vandring i vacker fjällmiljö med matlagning på friluftskök och boende i tält. Topptur på Marsfjället och besök vid Bleriksstugan.
Dag 4 Kursen avslutas 17.00 på parkeringen i Marsliden. 

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Vi träffas på Marslidens parkering. Hit tar du dig med bil. Långtidsparkring är gratis. När din bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen. I den finns detaljerad information.

TRANSPORT
Till Marsfjällen och Marsliden tar du dig enklast med egen bil. 

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar med detaljerad information till den mejladress du uppgav vid bokningen.     

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp som vill ha en egen kurs eller kajaktur? Kontakta oss här!

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen är inte obligatorisk, men boken ger ett mycket bra stöd för att bibehålla och utöka kunskapsnivån efter genomförd kurs.Vandra i fjällen, Staffan Ekholm Calazo Förlag 2013 
I den här boken tas allt det vi gör på kursen upp och beskrivs på djupet. Som exempelvis hur man slår upp tältet när det blåser, hur man håller sig varm på natten, hur man sköter om fötterna, hur man vadar över en jokk eller vilka fjällområden som är lämpliga för nybörjare.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 250kr

Vandra i fjallen 700px 400x509

 


Höstvandring Marsfjällen
2022-09-10 09:00 till 2022-09-13 17:00
4 + platser kvar
Antal:

Köp presentkort till Höstvandring Marsfjällen

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer och ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Höstvandring Marsfjällen" kostar 5990 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 5990 kr
Varav moms: 339 kr