• Klätterveckor Costa Blanca April & Oktober

  Kamvandring logo 2
 • Kajakkurser Europeiska paddelpasset nivå 1-4  

   

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 • Kurser inom äventyr och friluftsliv sedan 1998 

  Fjällvandring med logo
 • Kom igång med långfärdsskridskor i vinter!  

    

  skridskor
 • Kurser inom äventyr och friluftsliv sedan 1998 

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård

Klätterkurs Costa Blanca Spanien

Lär dig klättra med utsikt över Medelhavet 5 dagar, 6 490:-

Costa_Blanca_climbing
Klattring_costa_blanca_stockholms_guidebyra
Kom ner till oss och gå klätterkurs i ett av Europas mest kompletta klätterområden Costa Blanca i Spanien, landet med den eviga solen. Här finns allt från välbultad nybörjarvänlig klättring med utsikt över Medelhavet till hårda sportleder och naturligt säkrad multipitch på storvägg. Vår klättervecka passar dig som är nybörjare till van inomhusklättrare och som nu vill klättra utomhus.

SKF instruktor

COSTA BLANCA
Klättringen i Costa Blanca är på kalksten (därav Costa Blanca som betyder Vita kusten). Här finns allt från generöst bultade enkla sportklättervägar i Echo Valley och Guadalest till nästan alpina stora bergsväggar som Ponoch och Puig Campagna. Penon D'Ifach (bilden ovan) med 300 meter hård sportklättring direkt över staden Calpe och så det vackert belägna berget Sierra de Toix, bilden nedan, med fina lätta multipitchturer.

Costa Blanca 0

Lunch på toppen av Sierra de Toix. Härifrån ser man en stor del av Costa Blanca. Bland annar berget Puig Campana längst bort i bild, Altea som är vår hemby under resan långt upp till vänster i bild precis vid vattnet och så Mascarat och Bernina Ridge i mitten av bilden.

VAD HÄNDER PÅ KURSEN
Målet med kursen är att du ska få lära dig så mycket som möjligt om klättring utifrån din nivå och dessutom få uppleva så mycket fin klättring som möjligt. En mix av kurs, njutning och trevlit häng helt enkelt.

Kursen är fem dagar (tisdag-lördag). Innehållet under kursdagarna beror till stor del på gruppens förkunskaper. Så ange tydligt dina förkunskaper i bokningen. Eftersom vi är flera instuktörer kan vi ha kurs på flera olika nivåer samtidigt. Men på varje kurs erbjuder vi såde topprepskurs, ledklätterkurs samt guidning multipitch 6-7 replängder.

Vi samlas varje morgon 8.30 vid Placa Pau i Altea för att ta oss till några av områdets bästa klätterklippor. På kvällarna samlas de som vill och besöker tillsammans med oss några av Alteas matställen för gemensam middag. Snackisen blir såklart dagens klättring och nästa...  

 Beroende av gruppens förkunskaper och önskemål erbjuder vi olika kurser under veckan. Vi ser till att du får klättra på din nivå. Exempel på kurser som kan erbjudas;

Sportklätterkurs - topprepsklättring
Sportklätterkurs - ledklättring 
Sportklätterkurs - multipitch
Guidning på multipitchtur på 6-7 replängder
Uppklättring grönt kort
Uppklättring rött kort 

VÄDER
Området kring Altea har Europas mest stabila och varmaste vinterklimat. De gånger vi har varit här och klättrat i oktober, november är fullt jämförbara med en vanlig svensk sommar och i februari-mars är det jämförbart med svensk försommar men med mindre regn. Njutbart klätterklimat alltså. Jämför man med exempelvis Malaga så har Costa Blanca hälften så många regndagar. 

Oktober upp till 24° med ca 7 soltimmar per dag
November upp till 22° med ca 6 soltimmar per dag
December upp till 19°med ca 5 soltimmar per dag
Januari upp till 17° med ca 6 soltimmar per dag
Februari upp till 18° med ca 6 soltimmar per dag
Mars upp till 20° med ca 7 soltimmar per dag
April upp till 22° med ca 8 soltimmar per dag

KLÄTTEROMRÅDEN
Sierra de Toix
som är vår hemmaklippa. Det är här vi håller flest kursmoment, för här finns riktigt välbultade lätta sportklätterleder, perfekta för nybörjare. Lederna är lättåtkomliga och utsikten är superb ut över Altea och Medelhavet. Här finns även några av områdets enklaste multipitchturer som även de är mycket fina på kurs. Här finns leder i svårighetsgraderna 4b-6c.

Costa Blanca cilber 2      costa 4

Uttoppning av Cilber 6 replängder 5+ och vandring bort längs ryggen på Sierrra de Toix innan en lång firning tar oss tillbaka ner till marken. I bakgrunden (vänstra bilden) syns staden Calpe med klätterklippan Penon D'Ifach. 

Sella
är den mest kända klippan i området med +300 leder. Hit åker vi lite senare i veckan då många av turerna är lite svårare än på Sierra de Toix. Även här finns en hel del multipich i olika svårighetsgrader. De finaste single-pitch lederna här ligger i registret 6a-7a men det finns enklare klättring. Det här är lite av en reservklippa om det är för varmt exempelvis på Toix.

Vall de Guadar
bland klättrare mer känt som Echoe Valley. Här finns korta tekniska sportleder, men också en hel klippa med lite enklare leder av svakaraktär. Välbultat, vackert beläget och perfekt för kurs. 

costa 2     costa 5     

Topprepsklättring på Guadalest till vänster. En klippa med massor av spännande formationer och några riktigt fina leder i svårighetsgraderna 5b-7a men också lätt fin ledklättring i 4b-4c registret. Höger bouldring i La villa Joysa

Guadalest
är mer känt för sin vackra by och kastell på 548 möh. Hit åker vi för en promenad och kaffe i byn och när det är för blåsigt för Sierra de Toix är vi här och håller ledkurs. Även här finns välbultade leder för nybörjare som vill ledklättra. De finaste lederna ligger i svårighetgraderna 5c-6c

Montesa
Vår minsta crag men högsta kvaliteten på klippan. Korta välbultade leder på grepprik vertikal klippa med utsikt över byn och dalen. Hit åker vi när gruppen om gruppen blir redo att leda bultade turer på egen hand på svårighetsgrader från 6a och uppåt. Många tre-stjärniga leder i 6a-6c registret.

3. Costa Blanca Climbing      Costa Blanca Puig Campana
Puig Campana, med naturligt säkrade klassikern Espolon Central 13 replängder 4+ Bilden till höger befinner sig vår guide Nikki ungefär 80 meter upp på leden, på tredje standplats.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga, du kan vara helt nybörjare och ändå komma på vår klättervecka. Men veckan passar även dig som redan klättrar utomhus på topprep eller sportklättrar och som nu vill utvecklas eller bara få en skön vecka.

KLÄTTRINGENS SVÅRIGHETSGRAD
Här finns alla svårighetsgrader, men fokus på kursen ligger på de lägre graderna 4b med utmaningar på upp till 6C

INSTRUKTÖRER
SKF Svenska Klätterförbundet auktoriserad klippklätterinstruktör
UIAA Rock Climbing instructor multipitch

KLÄTTERUTRUSTNING
All utrustning som skor, sele, hjälm, quickdraws, rep etc ingår i kursavgiften. Egen utrustning kan användas efter inspektion av ansvarig klippinstruktör. Meddela önskemål om att låna klätterutrustning vid anmälan.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
All nödvändig klätterutrustning, se ovan
SKF Auktoriserade klätterinstruktörer 
Transporter mellan Altea och dagens klätterklippor

VAR FINNS VI?
Vi finns i Altea, även kallad "Pärlan vid Medelhavet". Du kommer förstå varför. Byn är inte bara vacker och vimlar av bra matställen utan ligger direkt vid Medelhavets strand och har all den bästa klättringen inom 20-40 min bilfärd. Altea är en lugn semesterort. Vill man ha lite mer tempo sätter man sig på bussen i 20 minuter och hamnar i Benidorm.

9. Costa blanca Altea       15. Costa blanca AlteaStranden i Altea med Calpe och Penon D'Ifach i bakgrunden till vänster och promenadstråken i gamla delarna av Altea till höger.

VILODAG
Önskar du en vilodag så finns här mycket annat att göra. Området kryllar av övervintrande cykelproffs. Landsvägscyklingen håller världsklass! Och den lokala cykeluthyraren har bara grejer av hög kvalitet. Hyr en karbonracer och trampa upp till Castell de Guadalest. På vägen rullar du genom apelsinodlingar, dofter av kryddor och slutligen når du kaffehaken med utsikt över havet. Kitesurf är en annan stor aktivitet i området. Särskilt i Calpe finns Kitesurfskolor liksom överkomliga seglingsutflykter på små katamaraner. Calpe är även väl värt ett besök för den 300 meter höga toppen Penon D`lfach. Grym utsikt! Men det går förstås även bra att hänga över en bra bok på något av Alteas alla cafeer eller ta ett svalkande bad i Maedelhavet. 

RESA & BOENDE
Vi är ingen resebyrå utan arrangerar endast klätterkurser och guidad klättring i området. Resa och boende bokar du alltså själv vilket gör att du som kursdeltagare kan välja nivå på boende och kanske till och med stanna kvar några extra dagar för att klättra på egen hand efter kursen. 

Det går gott om flyg till rimliga priser till Alicante då SAS, Norwegian och Ryan Air flyger hit. Från Alicante Airport går det lokal buss till Altea där vi rekommenderar att du bor, då det är där vi samlas varje morgon innan vi tar oss till dagens kursklippa. Vill du ha tips om boende i Altea kan vi givetvis hjälpa till. På www.alteaholiday.com hittar du prisvärda lägenheter i närheten av oss.

TRÄFFA OSS INNAN KURS
Altea, Placa Pau vid 18.00 dagen innan kurs, alltså måndag. Då kan ni ställa frågor om kursen, få hjälp att hitta till affärer, bankomat etc och så äter de som vill gemensam middag på kvällen. 

SKRÄDDARSYDDA KURSER
Tycker du att detta låter toppen men inte kan dessa datum? Eller är ni ett replag eller grupp som vill skräddarsy och boka egen kurs i Costa Blanca? Vi erbjuder kurser i sportklättring, sportklättring multipitch, traditionellt säkrad klättring, räddningskurs och guidad klättring efter era önskemål.  Kontakta oss här!

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen är inte obligatorisk, men boken används kontinuerligt för att återkoppla till praktiska övningar som vi genomfört under dagen. Boken ger ett också ett mycket bra stöd för att bibehålla (och utöka) kunskapsnivån efter genomförd kurs.

Stora boken om klättring rekommenderas av Svenska Klätterförbundet för SKF normerade kurser som; grundkurs klippklättring, sportklätterkurs och fortsättningskurs klippklättring.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Stora Boken om klättring Pris 350kr

Stora boken om klattring 700px 400x509


14-24 november & 9-22 december håller vi öppet för privata grupper eller replag som vill boka egen skräddarsydd kurs på Costa Blanca. Vi erbjuder kurser i sportklättring, sportklättring multipitch, räddningskurs och guidad klättring efter era önskemål. Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2019-04-02 08:30 till 2019-04-06 18:00
0 platser kvar
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2019-04-09 08:30 till 2019-04-13 18:00
-1 platser kvar
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2019-10-15 08:30 till 2019-10-19 18:00
3 platser kvar
Antal:
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2019-10-22 08:30 till 2019-10-26 18:00
3 + platser kvar
Antal:
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2019-10-28 08:30 till 2019-11-02 18:00
0 platser kvar
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2020-03-31 08:30 till 2020-04-04 18:00
3 + platser kvar
Antal:
Klätterkurs Costa Blanca Spanien
2020-04-07 08:30 till 2020-04-11 18:00
3 + platser kvar
Antal:

 

Instruktörerna på resan är certifierade UIAA Rock Climbing instructors multipitch

Köp presentkort till Klätterkurs Costa Blanca Spanien

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer och ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Klätterkurs Costa Blanca Spanien" kostar 6490 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 80 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 6490 kr
Varav moms: 367 kr