•  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor
 •  

    Certifierade kurser sedan 1998

  skridskor

Weekend kurs Costa Blanca Spanien

Sportklätterkurs 3 dagar med extra klätterdag 3 dagar, 4 990:-

Klattring_costa_blanca_stockholms_guidebyra
Klattring_Costa_blanca_2_Stockholms_Guidebyra
Gå en auktoriserad Sportklätterkurs i ett av Europas mest kompletta klätterområden Costa Blanca i Spanien. Under dag 1 och 2 lär du dig allt du behöver för topprepsklättring och ledklättring på bultade leder. Dag tre besöker vi en klippa som passar gruppen och vädret och njuter och använder vara nyförvärvade kunskaper. Du får givetvis tillfälle att klättra upp för GRÖNT och RÖTT kort på kursen. Denna weekendkurs passar dig som är nybörjare till van inomhusklättrare och som nu vill klättra utomhus.

COSTA BLANCA
Klättringen i Costa Blanca är på kalksten (därav Costa Blanca som betyder Vita kusten). Här finns allt från generöst bultade enkla sportklättervägar i Echo Valley och Guadalest till nästan alpina stora bergsväggar som Ponoch och Puig Campagna. Penon D'Ifach (bilden ovan) med 300 meter hård sportklättring direkt över staden Calpe och så det vackert belägna berget Sierra de Toix med fina lätta multipitchturer.


SKF instruktor

INSTRUKTÖR
SKF Svenska Klätterförbundet Auktoriserad klippklätterinstruktör
UIAA Rock Climbing instructor multipitch

VÄDER
Området kring Altea har Europas mest stabila och varmaste vinterklimat. De gånger vi har varit här och klättrat i oktober, november är fullt jämförbara med en vanlig svensk sommar och i februari-mars är det jämförbart med svensk försommar men med mindre regn. Njutbart klätterklimat alltså. Jämför man med exempelvis Malaga så har Costa Blanca hälften så många regndagar. 

Oktober upp till 24° med ca 7 soltimmar per dag
November upp till 22° med ca 6 soltimmar per dag
December upp till 19°med ca 5 soltimmar per dag
Januari upp till 17° med ca 6 soltimmar per dag
Februari upp till 18° med ca 6 soltimmar per dag
Mars upp till 20° med ca 7 soltimmar per dag
April upp till 22° med ca 8 soltimmar per dag

Costa Blanca 0

"Vall de Guadalar" mer känt bland klättrare som "Echo Valley" är en av våra fovorit crags. Här finns allt från perfekta kursväggar och tekniska välbultade sportklätterleder till storvägg. Perfekt inramad av berg med utsik över Medelhavet kan det knappast bli bättre.

OM KURSEN
Kursen är 3 dagar (fredag-söndag). Innehållet under kursdagarna är grovt sett topprepsklättring dag 1, ledklättring dag 2 och så klättring på en fin crag dag 3. beror till stor del på gruppens förkunskaper. Så ange tydligt dina förkunskaper i bokningen. 

De som vill samlas 8.00 för gemensam frukost på lokala frukosthaket The Plant Shack. Samling för att åka till dagens klätterklippa sker 8.30 vid ovan nämda The Plant Shack. Lunch ordnar man själv, men allt som oftast köper vi piroger eller pizza slices på det lokala bageriet som öppnar tidigt. På kvällarna samlas de som vill och besöker tillsammans med oss några av Alteas matställen för gemensam middag. Snackisen blir såklart dagens klättring och nästa.

De kurser som erbjuds under denna weekend är;

Sportklätterkurs - topprepsklättring
Sportklätterkurs - ledklättring 
Uppklättring grönt kort
Uppklättring rött kort 

KLÄTTERUTRUSTNING
All klätterutrustning (utom skor) ingår i kursavgiften. Sele, hjälm, quickdraws, rep etc ingår i kursavgiften. Egen utrustning kan användas efter inspektion av ansvarig klippinstruktör. Meddela önskemål om att låna klätterutrustning vid anmälan.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Inga, du kan vara helt nybörjare och ändå komma på vår klättervecka. Men veckan passar även dig som redan klättrar utomhus på topprep eller sportklättrar och som nu vill utvecklas eller bara få en skön vecka.

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
All nödvändig klätterutrustning
Internationellt godkänd UIAA Rock Climbing Instructor Multipitch 
Transporter mellan Altea och dagens klätterklippa
Uppklättring GRÖNT kort för topprepsklättring inomhus
Uppklättring RÖTT kort för ledklättring inomhus
Avslutningsmiddag

KURSAVGIFT
4 990:-

FRISKVÅRD
Denna aktivitet kan bokas med Stockholms Guidebyrås Friskvårdskort då aktiviteten är godkänd av Statteverket som skattefri motion och friskvård. Läs mer om vårt Friskvårdskort

Costa Blanca cilber 2      costa 4

Uttoppning av Cilber 6 replängder 5+ (klättras på den längre veckokursen) och vandring bort längs ryggen på Sierrra de Toix innan en lång firning tar oss tillbaka ner till marken. I bakgrunden (vänstra bilden) syns staden Calpe med klätterklippan Penon D'Ifach. 

KLÄTTEROMRÅDEN
Sierra de Toix 
Vår hemmaklippa där vi håller flest kursmoment på ledklätterkursen. Här finns nämligen riktigt välbultade lätta sportklätterleder, perfekta för nybörjare. Lederna är lättåtkomliga och utsikten är superb ut över Altea och Medelhavet. Här finns även några av områdets enklaste multipitchturer som även de är mycket fina på kurs. Här finns leder i svårighetsgraderna 4b-6c.

Sella
Den mest kända klippan i området med +300 leder. Hit åker vi lite senare i veckan då många av turerna är lite svårare än på Sierra de Toix. Även här finns en hel del multipich i olika svårighetsgrader. De finaste single-pitch lederna här ligger i registret 6a-7a men det finns enklare klättring. Det här är lite av en reservklippa om det är för varmt exempelvis på Toix.

costa 2     costa 5     

Topprepsklättring på Guadalest till vänster. En klippa med massor av spännande formationer och några riktigt fina leder i svårighetsgraderna 5b-7a men också lätt fin ledklättring i 4b-4c registret. Höger bouldring i La villa Joysa

Guadalest
Mest känt för sin vackra medeltida by och kastell på 548 möh. Hit åker vi för en promenad och kaffe i byn och när det är för blåsigt för Sierra de Toix är vi här och håller ledkurs. Även här finns välbultade leder för nybörjare som vill ledklättra. De finaste lederna ligger i svårighetgraderna 5c-6c'

Vall de Guadar
Bland klättrare mer känt som Echoe Valley. Här finns korta tekniska sportleder, men också en hel klippa med lite enklare leder av svakaraktär. Välbultat, vackert beläget och perfekt för kurs. 

Montesa
Vår minsta crag men högsta kvaliteten på klippan. Korta välbultade leder på grepprik vertikal klippa med utsikt över byn och dalen. Hit åker vi när gruppen om gruppen blir redo att leda bultade turer på egen hand på svårighetsgrader från 6a och uppåt. Många tre-stjärniga leder i 6a-6c registret.

3. Costa Blanca Climbing      Montesa, med områdets bästa stenkvalitet? 

KLÄTTRINGENS SVÅRIGHETSGRAD
Här finns alla svårighetsgrader, men fokus på kursen ligger på de lägre graderna 4b med utmaningar på upp till 6b

VAR FINNS VI?
Vi finns i Altea, även kallad "Pärlan vid Medelhavet". Du kommer förstå varför. Byn är inte bara vacker och vimlar av bra matställen utan ligger direkt vid Medelhavets strand och har all den bästa klättringen inom 20-40 min bilfärd. Altea är en lugn semesterort. Vill man ha lite mer tempo sätter man sig på bussen i 20 minuter och hamnar i Benidorm.

9. Costa blanca Altea       15. Costa blanca AlteaStranden i Altea med Calpe och Penon D'Ifach i bakgrunden till vänster och promenadstråken i gamla delarna av Altea till höger.

VILODAG
Önskar du en vilodag så finns här mycket annat att göra. Området kryllar av övervintrande cykelproffs. Landsvägscyklingen håller världsklass! Och den lokala cykeluthyraren har bara grejer av hög kvalitet. Hyr en karbonracer och trampa upp till Castell de Guadalest. På vägen rullar du genom apelsinodlingar, dofter av kryddor och slutligen når du kaffehaken med utsikt över havet. Kitesurf är en annan stor aktivitet i området. Särskilt i Calpe finns Kitesurfskolor liksom överkomliga seglingsutflykter på små katamaraner. Calpe är även väl värt ett besök för den 300 meter höga toppen Penon D`lfach. Grym utsikt! Men det går förstås även bra att hänga över en bra bok på något av Alteas alla cafeer eller ta ett svalkande bad i Maedelhavet. 

BOENDE
Vi är ingen resebyrå utan arrangerar endast klätterkurser och guidad klättring i området. Resa och boende bokar du alltså själv vilket gör att du som kursdeltagare kan välja transportsätt, nivå på boende och kanske till och med stanna kvar några extra dagar för att klättra på egen hand efter kursen. 

BOENDE
Vi bor i centrala Altea. Där rekommenderar vi att även du bor, då det är där vi samlas varje morgon innan vi tar oss till dagens kursklippa. Vill du ha tips om boende i Altea kan vi givetvis hjälpa till. På www.alteaholiday.com hittar du prisvärda lägenheter i närheten av oss.

TRANSPORT 
Vi paketerar inte resor, du väljer alltså själv färdsätt hit.

Det går bra att åka tåg till Altea. Tågstationen ligger mitt i byn. Enkelt och smidigt när du väl är på plats. Men räkna med strax under två dygn för att ta sig hit. Här får du hjälp att planera och boka tågresan https://trainplanet.com/sv/ eller här http://resebutik.se

Med bil tar det ca 30 timmar från Sverige. Väljer du detta färdsätt så ta höjd tidsmässigt. Du behöver vara pigg på kursdagarna. Är du ute på en längre bilsemester så kan ju detta vara ett alternativ.

Väljer du flyg så flyger du till Alicante. Från Alicante Airport går det lokal buss till Altea. Alternativt tar du en taxi vilket tar ca 50 minuter. Klimatkompensera i så fall för din flygresa.

KLIMATKOMPENSERA FLYGRESA
Klimatkompensation minskar inte utsläppen, men är ett stöd och incitament för en övergång till ett hållbart resande. I praktiken fungerar betalningen för kompensationen som en slags frivillig avgift på koldioxid, vilket gör att utsläpparen får betala för en del av den klimatskada som utsläppen orsakar. Läs om klimatkompensation på Naturskyddsföreningens hemsida. Här kan du beräkna ditt utsläpp och här har du möjlighet att klimatkompensera.

TRÄFFA OSS INNAN KURS
Placa Pau vid 18.00 dagen innan kurs, alltså måndag. Då kan ni ställa frågor om kursen, få hjälp att hitta till affärer, bankomat etc och så äter de som vill gemensam middag på kvällen. 

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Montesa mellan

Klättring inramad av apelsinodlingar Montesa medeltida borg och by. 

PRIVAT KURS
Under vinterhalvåret skräddarsyr vi privata kurser på Costa Blanca. Kanske vill du och ditt replag lära er klättra multipitch, ha en privat sportklätterkurs, klättra trad på kalksten eller guidas på långa turer i bergen. Oavsett vilket kan vi ordna det. Läs mer om att boka privat instruktör

GRUPPER
Vi skräddarsyr även kurser, utbildningar och guidningar för större grupper på Costa Blanca. Vill du boka för en skola eller en större privat grupp? Läs mer om att boka klättring för grupp.

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen är inte obligatorisk, men boken används kontinuerligt för att återkoppla till praktiska övningar som vi genomfört under dagen. Boken ger ett också ett mycket bra stöd för att bibehålla (och utöka) kunskapsnivån efter genomförd kurs.

Stora boken om klättring rekommenderas av Svenska Klätterförbundet för SKF normerade kurser som; grundkurs klippklättring, sportklätterkurs och fortsättningskurs klippklättring.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Stora Boken om klättring Pris 350kr

Stora boken om klattring 700px 400x509


Weekend kurs Costa Blanca Spanien
2021-12-17 08:30 till 2021-12-19 17:00
3 platser kvar
Antal:

Köp presentkort till Weekend kurs Costa Blanca Spanien

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer och ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Weekend kurs Costa Blanca Spanien" kostar 4990 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 4990 kr
Varav moms: 282 kr