• Sveriges största kursutbud inom klippklättring                            Kurser i Sverige Norge & Spanien                                                 

  Kamvandring logo 2
 • Kajakkurser Europeiska paddelpasset nivå 1-4                    Kurser examinationer & ledarutbildningar 

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård
 • Certifierade kurser inom äventyr och friluftsliv sedan 1998
                                     Bergen havet isen & fjällen är våra klassrum  

  Fjällvandring med logo
 • Stockholm har världens bästa långfärdsskridskoåkning                                 Gå en kurs och kom igång nu i vinter

    

  skridskor

Havskajakledare 1

Kanotförbundets ledarutbildning för dig som vill hålla kurser och turer. 3 dagar, 4490:-

Havskajakledare_1_1
Havskajakledare_1_2
Brinner du för paddling? Vill du dela med dina av vår fantastiska aktivitet? Sugen på att utbilda dig till havskajakledare? Då är detta utbildningen för dig!

Fokus för Havskajakledare 1 är att inspirera nya kanotister till fortsatt paddling, samt den viktiga rollen att underlätta för dem att etablera riktiga grundtekniker. Ledaren ska kunna instruera grundläggande paddlingsteknik, miljö och säkerhet på lugnt vatten. Att bli trygg och känna glädje i kajaken är basen. Teknikerna handlar om t ex framåtpaddling, bakåtpaddling, svep, låga stöd, sidoförflyttning, kantning, räddningstekniker. Med ett eget Grönt paddelpass kan du efter denna utbildning arbeta som gul examinator. Med ett Blått paddelpass kan du efter denna utbildning gå vidare till att bli Grön examinator.

Kursen riktar sig till som vill inspirera andra till paddling. Du kan vara idrottslärare, fritidsledare, lägerledare, ledare inom ideel kanotförening eller kommersiell arrangör av kajakturrer. 

FÖRKUNSKAPSKRAV
Examinerat GRÖNT paddelpass EPP 
Genomgången GSRT Grundläggande säkerhet och räddningsteknik

7     8

Hur samlar man en grupp på vattnet så att alla ser, hör och känner sig delaktiga? Hur kan du som kajakledare skapa trygghet och gemenskap när ingen känner varandra sedan tidigare? Hur gör vi för att våra kursdeltagare ska vilja göra det här igen och igen och igen? Hur gör vi paddlingen trygg och samtidigt utvecklande? 

PRIS 
3 990 kronor

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
Karta över kursområdet samt kompass
Olycksfallsförsäkring under kursen
Utbildare Havskajakledare 1
Kursutrustning som pumpar, kastlinor, bogsersystem
Kursmaterial

På denna nivå förväntas kursdeltagarna ha egen utrustning. Men det mesta går ändå att hyra i samband med bokning. Detaljerad utrustninglista skickas ut automatiskt vid bokning av kurs. 

HYRA AV KAJAKUTRUSTNING
Behöver du hyra kajak, paddel, flytväst, kapell, pump, flottör så gör du det samtidigt med bokning av kursen. Transport av kajak till och från kurs ingår.

HYRA AV UTRUSTNING FÖR ÖVERNATTNING
Vill du sova kvar mellan utbildningsdagarna så finns gott om fina lägerplatser. Behöver du hyra tält och friluftskök med tillbehörande gas? Boka in dig i våra höglassiga Hillebergstält samt hyr gaskök i samband med bokning. 

KRAV PÅ KLÄDSEL
Torrdräkt, neoprenskor, neoprenhuva, neoprenhandske samt hjälm.

1.liten     2.liten

Under utbildningens tre dagar växlar vi mellan övningar på vattnet och föreläsningar, samtal och gruppuppgifter inomhus. Och givetvis dricker vi en hel del te och kaffe.

TRANSPORT
Det är möjligt att åka kommunalt till aktiviteten. Sök hållplats Björnö Naturreservat via vår hemsida eller direkt på www.sl.se. Det är ca 300 meters promenad till samlingsplatsen.

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Kajakeriet, Småängsvägen 1, Ingarö. Se karta på högra sidan av hemsidan. Parkera på kajakuthyrningen eller på Björnö naturreservats betalparkering.

KURSLOKAL
Kursen genomförs till viss del på vattnet och till viss del inomhus i lektionssal. Ta därför med dig kläder för att vara utomhus på land, utomhus på vattnet och inomhus. Vi kommer hålla till i Torpe Infjärd och i Jurtan på Kajakeriet.

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

3.liten     4.liten

Kursdeltagarna övar i att hålla små korta moment på vattnet. Här är det navigationsmoment under en turpaddling och teknikmoment för nybörjare. Efter varje övning återkopplar vi till ledarskapsteorier som vi har pratat om i klassrummet.

KURSMÅL
Under utbildningen får du utveckla de kunskaper en Havskajakledare använder för att leda och instruera säker och rolig paddling under en tur eller kortare teknikpass. Efter avslutad kurs 

KURSMOMENT
Utbildningen innehåller både praktik och teori inom:

 • Teknikens grunder: Introduktion till modellen för Teknikens grunder, Boat, Body, Blade samt paddeltagets faser.
 • Tillämpat ledarskap: Att förstå sitt sammanhang, roll och mål. Att introducera, genomföra och utvärdera en kort tur. Grundläggande gruppdynamik.
 • Pedagogik: Att använda pedagogiska modeller som stöd för att genomföra pass, att skapa ett lärande klimat, att anpassa instruktioner till grupp, individ och miljö.
 • Miljöfrågor och allemansrätten ur ett ledarperspektiv
 • Säkerhet och räddning i praktiken i den aktuella miljön. Grundläggande riskanalys och hantering.

5.liten     6.liten

Utbildare på kursen är Staffan Ekholm, författare till "Stora boken om Kajakpaddling", producent av kajakfilmen "Jag paddlar" samt författare till guideboken "Paddla kajak i Stockholms skärgård". Staffan har jobbat som kajakinstruktör sedan 1998 och är numera utbildare och examinator inom Paddelpasset.

INSTRUKTÖR
Examinatör EPP Europeiska paddelpasset nivå 4 RÖD
Utbildare GSRT och Havskajakledare 1

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp som vill ha en egen kurs? 
Kontakta oss här!

KURSLITTERATUR
Kurskompendium och diverse informationsmaterial ingår i kursavgiften och fås på plats. 

Kurslitteraturen på Paddelpasset, Stora boken om kajakpaddling, är inte obligatorisk, men boken tar upp alla tekniker kring havskajak som gås igenom under kursen och ger ett bra stöd för att bibehålla (och utöka) kunskapsnivån efter genomförd kurs. Stora boken om kajakpaddling, Staffan Ekholm rekommenderas av Svenska Kanotförbundet för utbildning inom den svenska versionen av EPP Europeiska Paddelpasset nivå 1-4 samt rekommenderas även som litteratur för blivande havskajakledare och examinatörer.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 350kr


Kursen ges eventuellt 29 september-1 oktober. Gör en intresseanmälan Utöver allmänna riktlinjer för hygien och avstånd anpassas denna kurs efter den nya situationen med COVID-19 exempelvis genom nya kursrutiner. Har du frågor om kursens genomförande kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan.

Köp presentkort till Havskajakledare 1

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer och ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Havskajakledare 1 " kostar 4490 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 4490 kr
Varav moms: 254 kr