• Telemark

     

      Certifierade kurser sedan 1998

Kajak prova på

Följ med oss ut på Brunnsvikens för en lugn introduktion till kajakpaddling. Upplev närvaron och lugnet som infinner sig när du glider fram på vattnet. EPP nivå 0 VIT 3 timmar, 990:-

Detta är vår allra enklaste kajakkurs där du i lugnt tempo får pröva på paddling i lugna vatten tillsammans med erfarna kajakledare. Följ med oss ut på Brunnsvikens vatten och upplev närheten till vattnet och lugnet som infinner sig när du glider fram på vattnet. Ledare, kajakutrustning och bastu ingår.

"Jag gick en kajakkurs och fick en härlig upplevelse. Bra kurs där jag lärde mig mycket och hade en fantastisk ledare Erika som förgyllde det hela med sin kunskap, värme, humor och trygghet. Rekomenderar starkt!"
(Anna, deltagare på Kajak pröva på EPP 0)

13 kopiera

Efter inställning av kajakerna, säkerhetsgenomgång och lite korta paddelinstruktioner tar vi oss ut på vattnet för att samlas i en så kallad "flotte". Stillheten lägger sig och förväntan är hög. Strax glider vi iväg över den stilla vattenytan. 

Kanske hör du till alla de som sett paddlare glida förbi alldeles ljudlöst och tyckt att det ser så avkopplande ut? Nu vill du börja paddla och vill pröva på en enklare tur. På vår pröva på kurs får du testa kajakpaddling tillsammans med likasinnade nyfikna nya paddlare, under ledning av erfarna kajakrävar.

✅ Pröva på kurs i lugnt tempo på lugnt vatten
✅ Mysig kvällspaddling i Nationalstadsparken
✅ Lån av all nödvändig kajakutrustning
✅ Olycksfallsförsäkring under kursen
✅ Havskajakledare certifierad av Svenska Kanotförbundet
✅ Max 12 deltagare
✅ VITT paddelpass ingår

Som båtliv är kajakpaddling helt unikt i sin enkelhet. Båten väger bara runt 25 kilo, den är sjövärdig och rymmer med lätthet en eller flera veckors turpackning för den som önskar. Farkostens litenhet gör flexibiliteten total. Hyr kajak och paddla ut från kanotuthyrningen eller lasta kajaken på bilen och sjösätt med veckopackning där du själv önskar. Frihetskänslan och valfriheten är stor med den lilla farkosten. Och startsträckan till äventyret är liten. 


Auktoriserad Utbildare 2023       europaddlepass logga     

 

INSTRUKTÖR
Svenska Kanotförbundet, Havskajakledare 1

FÖRKUNSKAPSKRAV
Du behöver inga förkunskaper för att följa med på vår prova på paddling. Åldersgräns på aktiviteten är 16 år, 14 med målsmans tillstånd eller 12 år i målsmans sällskap.

PRIS
990 kronor

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
Kajak, kapell, paddel, flytväst

Olycksfallsförsäkring under kursen
Certifierade instruktörer
VITT paddelpass, EPP Europeiska paddelpasset

FRISKVÅRD
Denna aktivitet kan bokas med Stockholms Guidebyrås Friskvårdskort då aktiviteten är godkänd av Statteverket som skattefri motion och friskvård. Läs mer om vårt Friskvårdskort

1.liten     2.liten

Brunnsvikens kanotklubb där vi huserar med våra pröva på paddlingar. (vänstra bilden) Skymningspaddling i Nationalstadsparken. (högra bilden)

KURSMÅL
Målet är att du ska få en skön social och avkopplande kväll där du får pröva på kajakpaddling under erfaren ledning. Samtidigt får du en första inblick i kajakpaddling som fritidsaktivitet.

NÅGRA KURSMOMENT
Sittställning
Lyfta tom och lastad kajak
I- och urstigning
Samlas i flotte på vattnet
Balans i kajaken
Skonsam och effektiv framåtpaddling
Stoppa kajaken med hjälp av paddeln
Styra kajaken med hjälp av paddeln
Information om kursutbud och frågestund

VITT PADDELPASS
Deltagare på denna kajakkurs erhåller EPP Europeiska paddelpasset VIT nivå som är första steget av steg 0-5. Efter avslutad kurs delas detta ut till kursdeltagarna. Läs mer om Paddelpasset

EPP vitt med svart kant

AKTIVITETSOMRÅDE
Brunnsvikens Kanotklubb, Brunnsviken Stockholm

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Brunnsvikens Kanotklubb Frescati Hagväg 5, Stockholm. Se karta till höger på sidan. Det är möjligt att parkera på vägen bakom kanotklubben, mynt- och kortautomat.

TRANSPORT
Det är möjligt att åka kommunalt till aktiviteten. T-bana Odenplan och därifrån 15 min promenad. Alternativt T-bana Universitetet och därifrån 15 min promenad.

3.liten     4.liten

Njutning, det är vad denna kväll handlar om. Och om att du ska vilja göra detta igen. (Vänstra bilden) Teknikgenomgång. Driva, styra och stoppa kajaken. Det är så långt vi siktar den här kvällen. (Högra bilden)

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp som vill paddla? Kontakta oss här!

INSPIRERANDE BOK
Till vår pröva på kurs i klättring har vi ingen kurslitteratur, men vi rekommenderar alla som klättrar att skaffa denna bok. Inspirerande och full av information som är kontrollerad av Svenska Kanotförbundet.

Stora boken om kajakpaddling, Staffan Ekholm rekommenderas av Svenska Kanotförbundet för utbildning inom den svenska versionen av EPP Europeiska Paddelpasset nivå 1-4 samt rekommenderas även som litteratur för blivande havskajakledare och examinatörer.

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 350kr

GUIDEBOK
Vill du läsa lite om paddelområdet i förväg och ha en guidebok som du kan använda dig av efter turen?  Paddla kajak i Stockholms skärgård avhandlar den bästa paddlingen i Stockholms skärgård. I boken beskrivs lämpliga utgångspunkter och vägval beroende på väder, vind och erfarenhet. Boken ger tips på fina sandstränder, mysiga caféer och kajak­uthyrare, blandat med anekdoter och kulturhistoria. Boken tilldelades Svenska Publishingpriset 2009 

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 295 kr

Stora boken om kajakpaddling 3d 400x442calazo paddla kajak i stockholms skaergard 2a uppl 1


Kajak prova på
2024-05-17 18:00 till 2024-05-17 21:00
6 + platser kvar
Antal:
Kajak prova på
2024-05-30 18:00 till 2024-05-30 21:00
0 platser kvar
Kajak prova på
2024-06-05 18:00 till 2024-06-05 21:00
6 + platser kvar
Antal:
Kajak prova på
2024-06-10 18:00 till 2024-06-10 21:00
6 + platser kvar
Antal:

Köp presentkort till Kajak prova på

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer*
Ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Kajak prova på" kostar 990 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 990 kr
Varav moms: 56 kr