• Telemark

     

      Certifierade kurser sedan 1998

Havskajakledare 1

Certifierande ledarutbildning för dig som vill hålla kurser och turer - kommersiellt, ideellt eller i skolvärlden. Brinner du för paddling och vill dela med dig av ditt intresse? Då är detta utbildningen för dig! 4 dagar, 5 990:-

Brinner du för paddling? Vill du dela med dina av vår fantastiska aktivitet? Sugen på att utbilda dig till havskajakledare? Då är detta utbildningen för dig! Detta är Svenska Kanotförbundets certifierande utbildning till Havskajakledare 1. Kursen är tre dagar men vi på Guidebyrån har lagt till en extra dag som vi ägnar åt utveckling av den egna tekniken och en praktisk ledarövning där vi tar emot och övar på en liten grupp paddlare.

Hur inspirerar vi nya kajakpaddlare till fortsatt paddling? Hur underlättar vi för dem att etablera bra grundtekniker så att paddlingen blir både roligare, enklare och mer skonsam? På den här kursen övar vi blivande ledare att instruera grundläggande paddlingsteknik, miljö och säkerhet på lugnt vatten. För att bli trygg och känna glädje i kajaken är grunden i all paddling.

Som deltagare får du gå på djupet i tekniker som exempelvis framåtpaddling, bakåtpaddling, svep, låga stöd, sidoförflyttning, kantning, räddningstekniker. Du lär dig teknikerna i detalj, övar på att instruera och skapa inlärningssituationer samt på att analysera någons paddeltag och ge feedback... Du får också planera och leda korta övningar, guida en grupp nybörjare och hitta på kajaklekar. Och däremellan förskjunker vi i samtal om hur vi kan utvecklas som ledare på vattnet.

havskajakledare2 kopiera

Hur samlar man en grupp på vattnet så att alla ser, hör och känner sig delaktiga? Hur kan du som kajakledare skapa trygghet och gemenskap när ingen känner varandra sedan tidigare? Hur gör vi för att våra kursdeltagare ska vilja göra det här igen och igen och igen? Hur gör vi paddlingen trygg och samtidigt utvecklande? 


✅ Examinerande och certifierande kurs "Havskajakledare 1" SKF Svenska Kanotförbundet
✅ Utbildningens längd 4 dagar 
✅ Max antal deltagare 6 
✅ All kajakutrustning kan hyras vid bokning
✅ All friluftsutrustning kan hyras vid bokning
✅ Olycksfallsförsäkring under kursen
✅ Utveckla dig själv som paddlare och pedagog
✅ Dag 4 omsätter vi det vi lärt oss till praktik och leder en grupp


Auktoriserad Utbildare 2023       europaddlepass logga     

INSTRUKTÖR 
Staffan Ekholm Certifierad utbildare Svenska Kanotförbundet  
Examinator nivå 4 RÖD Europeiska paddelpasset
Författare till kurslitteraturen Stora boken om kajakpaddling

FÖRKUNSKAPSKRAV
GRÖNT paddelpass
GSRT Grundläggande säkerhet och räddningsteknik
Aktuell Första Hjälpen kurs (Rekommenderad kurs är Kanotförbundets första hjälpen för paddlare eller NOLS WFA, men andra kurser kan accepteras. Kontakta oss för information.)

MÖJLIGHET ATT GÖRA ALLA KURSER UNDER SAMMA VÅR
På Guidebyrån har vi planerat in dessa kurser så att de kan genomföras under en och samma månad. Det gör att du under våren kan gå först en examination för det gröna paddelpasset, därefter går du GSRT på en dag och sist Havskajakledare 1 under fyra dagar. Vi har en sådan sammanhängande utbildning varje vår. Vill du veta mer om detta så hör av dig till oss.

VEM RIKTAR SIG UTBILDNINGEN TILL?
Kursen riktar sig till som vill inspirera andra till paddling. Du kan vara idrottslärare, fritidsledare, lägerledare, ledare inom ideel kanotförening eller kommersiell arrangör av kajakturrer.

7     8

Efter utbildningen kan du fungera som ledare på kajakturer och kurser på nivån Europeiska paddelpasset nivå 0-1 och efter lite övning kanske till och med nivå 2. 

PRIS 5 990 kronor

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
Certifierad utbildare Svenska Kanotförbundet 
Kursutrustning som pumpar, kastlinor, bogsersystem
Kursmaterial
Karta över kursområdet samt kompass
Olycksfallsförsäkring under kursen

UTRUSTNING
På denna nivå förväntas kursdeltagarna ha egen utrustning. Men det mesta går ändå att hyra i samband med bokning. Detaljerad utrustninglista skickas ut automatiskt vid bokning av kurs. 

HYRA AV KAJAKUTRUSTNING
Behöver du hyra kajak, paddel, flytväst, kapell, pump, flottör så gör du det samtidigt med bokning av kursen. Eventuell transport av kajak till och från kurs ingår vid hyra.

HYRA AV UTRUSTNING FÖR ÖVERNATTNING
Behöver du hyra tält och friluftskök med tillbehörande gas eller kanske sovsäck och liggunderlag? Boka utrustning i samband med kursbokning. 

KRAV PÅ KLÄDSEL
Torrdräkt, neoprenskor, neoprenhuva och neoprenhandske.

1.liten     2.liten

Under utbildningens tre dagar växlar vi mellan övningar på vattnet och samtal, korta föreläsningar och gruppuppgifter. Kursen inleds och avslutas inomhus. 

PLATS
Vi utgår ifrån och avslutar vid Kajakeriet, Småängsvägen 1 Ingarö. Under utbildningen turpaddlar vi och övar i den lilla skärgården kring Björnö naturreservat. Vi bor i tält tre nätter och lagar vår egen mat på friluftskök. 

TRANSPORT
Det är möjligt att åka kommunalt till startplatsen. Sök hållplats Björnö Naturreservat via vår hemsida eller direkt på www.sl.se. Det är ca 300 meters promenad till samlingsplatsen.

SAMLINGSPLATS & PARKERING
Kajakeriet, Småängsvägen 1, Ingarö. Se karta på högra sidan av hemsidan. Parkera på kajakuthyrningen eller på Björnö naturreservats betalparkering.

AKTIVITETSHANDLINGAR
När bokning är genomförd skickas dina aktivitetshandlingar till den mejladress du uppgav vid bokningen.

3.liten     4.liten

Kursdeltagarna övar i att hålla små korta moment på vattnet. Här är det navigationsmoment under en turpaddling och teknikmoment för nybörjare. Efter varje övning återkopplar vi till ledarskapsteorier som vi har pratat om i klassrummet.

KURSMÅL
Under utbildningen får du utveckla de kunskaper en Havskajakledare använder för att leda och instruera säker och rolig paddling under en tur eller kortare teknikpass. Efter avslutad kurs har du (vid godkännt resultat) behörighet att leda turer i skyddade vatten och fungera som ledare på kurser som strävar mot nivå 0-2 inom Europeiska paddelpasset.

KURSMOMENT
Utbildningen innehåller både praktik och teori inom:

  • Teknikens grunder: Introduktion till modellen för Teknikens grunder, Boat, Body, Blade samt paddeltagets faser.
  • Tillämpat ledarskap: Att förstå sitt sammanhang, roll och mål. Att introducera, genomföra och utvärdera en kort tur. Grundläggande gruppdynamik.
  • Pedagogik: Att använda pedagogiska modeller som stöd för att genomföra pass, att skapa ett lärande klimat, att anpassa instruktioner till grupp, individ och miljö.
  • Miljöfrågor och allemansrätten ur ett ledarperspektiv
  • Säkerhet och räddning i praktiken i den aktuella miljön. Grundläggande riskanalys och hantering.

5.liten     6.liten

Utbildare på kursen är Staffan Ekholm, författare till kurslitteraturen inom Europeiska Paddelpasset "Stora boken om Kajakpaddling", producent av kajakfilmen "Jag paddlar" samt författare till guideboken "Paddla kajak i Stockholms skärgård" Staffan har jobbat som kajakinstruktör sedan 1998 och är numera utbildare via Kanotförbundet.

DATUM & GRUPPER
Har du önskemål om annat kursdatum eller är ni en grupp eller en klubb som vill ha en egen kurs? 
Kontakta oss här!

KURSLITTERATUR
Stora boken om kajakpaddling, Staffan Ekholm Calazo Förlag 2018 rekommenderas av Svenska Kanotförbundet för utbildning inom den svenska versionen av EPP Europeiska Paddelpasset nivå 1-4 samt rekommenderas även som litteratur för blivande examinatörer och havskajakledare. Kurslitteraturen är inte obligatorisk men rekommenderas eftersom boken tar upp och illustrerar alla tekniker som gås igenom under kursen. 

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 350kr

GUIDEBOK
Vill du läsa lite om paddelområdet i förväg och ha en guidebok som du kan använda dig av efter turen?  Paddla kajak i Stockholms skärgård avhandlar den bästa paddlingen i Stockholms skärgård. I boken beskrivs lämpliga utgångspunkter och vägval beroende på väder, vind och erfarenhet. Boken ger tips på fina sandstränder, mysiga caféer och kajak­uthyrare, blandat med anekdoter och kulturhistoria. Boken tilldelades Svenska Publishingpriset 2009 

Boken kan beställas i samband med bokning av kursen. 
Pris 295 kr

Stora boken om kajakpaddling 3d 400x442calazo paddla kajak i stockholms skaergard 2a uppl 1


Havskajakledare 1
2024-05-21 09:00 till 2024-05-24 17:00
3 + platser kvar
Antal:

Köp presentkort till Havskajakledare 1

Beställare

Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Gatuadress*
Postnummer*
Ort*
Telefonnummer*

Mottagare

Förnamn*
Efternamn*

Presentkort

Presentkort till "Havskajakledare 1 " kostar 5990 kr.
Vill du ställa presentkortet på annat belopp fyll i önskat belopp här.
kr

PRESENTBOX & KURSLITTERATUR

Köp presentkortet tillsammans med kurslitteraturen, så paketerar vi ditt presentkort och bok i en fin presentbox utan extra kostnad. Frakt 105 kronor.

Godkännande

Betalningssätt


Kostnad: 5990 kr
Varav moms: 339 kr