• Klätterveckor Costa Blanca April & Oktober

  Kamvandring logo 2
 • Kajakkurser Europeiska paddelpasset nivå 1-4  

   

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 • Kurser inom äventyr och friluftsliv sedan 1998 

  Fjällvandring med logo
 • Kom igång med långfärdsskridskor i vinter!  

    

  skridskor
 • Kurser inom äventyr och friluftsliv sedan 1998 

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård

2019-01-29 | Jobba hos oss

Jobba hos oss

Vi växer och söker fler instruktörer och guider inför säsongen 2019 och 2020

Stockholms Guidebyrå är ett litet men snabbt växande utbildningsföretag inom klättring, långfärdsskridskoåkning, fjällvandring och kajakpaddling. Vi vågar oss på att skryta med att vi har ett av Sveriges roligaste jobb! Vi träffar nämligen väldigt många trevliga människor, får sprida vår passion för våra respektive aktiviteter och gör det dessutom utomhus i väl valda vackra miljöer som Stockholms skärgård, Jämtlandsfjällen och Costa Blanca i Spanien. Kan det bli bättre? Som sagt, vi växer och behöver dig!

De flesta av våra instruktörer jobbar med våra turer och kurser vid sidan av sina ordinarie jobb eller studier. Kunderna är till stor del privatpersoner från Stockholmsområdet, men även företag i Stockholmsregionen. 

Nu söker vi fler guider som är kunniga inom sitt område, har ett högt säkerhetstänk, har en känsla för vikten av ett gott värdskap och inte minst passion för att skapa glädje och lärsituationer! Ditt engagemang i Guidebyrån bör vara långsiktigt och du bör vara boende i Stockholmsområdet samt finnas tillgänglig stor del av respektive säsong. 

Vi säöker i första hand examinerade instruktörer. Men Du behöver inte vara färdig instruktör för att söka. Tycker du att beskrivningen passar in på dig men du saknar certifiering, så finns möjlighet till utbildning internt.

Passar beskrivningen in på dig? Vill du ha ett väldigt roligt extrajobb? Hör av dig!

Läs då mer i kravspecifikationen nedan för respektive aktivitet och skicka in ett kort brev och ditt CV per mail till Staffan Ekholm staffan@stockholmsguidebyra.se Eventuella frågor kan skickas till samma mail.

Anställningsform: Säsongsanställning på visstid
Omfattning: Beroende på sökandes kompetens
Lön: Timlön efter utbildningsnivå
Fortbildning erbjuds inom vissa aktiviteter. Läs nedan.

Kajakinstruktörer
Inför sommarsäsongen 2019 söker vi 2 kajakinstruktörer/guider för jobb på kajakturer och kajakkurser av varierande nivå men framförallt på nybörjarkurser. 

KRAV Du har en god egen paddelfärdighet med kunskap och erfarenhet av självräddning, kamraträddning, navigation och övernattningsturer. Du har förmågan att agera värd och sprida paddelglädje. B-körkort samt aktuell första hjälpen utbildning.

MERITERANDE Formell kajakledarutbildning eller pedagogisk utbildning. Är du inte det men ändå känner att detta är för dig så ansök ändå; Är du rätt för oss erbjuder vi i så fall Certifierande havskajakledarutbildning innan säsongsstart.

OMFATTNING 1 juni-31 september 10-50% beroende på sökande.

ANSÖK SENAST 15 mars (rekrytering sker dock fortlöpande)

KAJAK

Klätterinstruktör 
Inför sommarsäsongen 2019 söker vi en Sportklätterinstruktör (alternativt Klippklätterinstruktör) för jobb på Stockholms klippor samt i Nyköping. Vi söker dig som har lokalkännedom på klipporna, har ett stort säkerhetskunnande samt är certifierad instruktör. Och framförallt har du en förmåga att få deltagarna att tycka att klättring är det roligaste som finns.

KRAV Auktoriserad Sportklätterinstruktör eller Klippklätterinstruktör. B-körkort samt aktuell första hjälpen utbildning.

MERITERANDE Vana av att hålla i klätterarrangemang i vårt område. Annan pedagogisk utbildning.

OMFATTNING 1 juni-31 september 10-50% beroende på sökande.

ANSÖK SENAST 1 mars (rekrytering sker dock fortlöpande)

KLÄTTRING

Långfärdsskridskoguide
Inför vintersäsongen 2020 söker vi 1-2 skridskoguider som på sikt vill hjälpa till att utveckla den skridskoverksamhet vi redan har och som mestadels består i nybörjarkurser och guidade turer för privatpersoner på helger samt guidning av företags- och privata grupper enstaka veckodagar. 

KRAV God lokalkännedom på Stockholmsisarna, vana av att leda turer på is och goda iskunskaper. B-körkort och aktuell första hjälpen utbildning krav.

MERITERANDE Pedagogisk utbildning eller ledarutbildning på skridskor. Vi har en intern ledarutbildning i december 2019 som är obligatorisk att gå oavsett tidigare bakgrund.

OMFATTNING Vid behov

ANSÖK SENAST 1 oktober 2019

SKRIDSKOR

Fjälledare TILLSATT men skikca gärna in en spontan ansökan ändå
Inför sommarsäsongen 2019 söker vi 1 fjälledare som på sikt vill hjälpa till att utveckla vår vandringsverksamhet.  

KRAV Certifierad Fjälledare, Svenska Fjälledarorganisationen SFLO. B-körkort och aktuell första hjälpen utbildning.

MERITERANDE Vana att leda vandringsgrupper i fjällmiljö och stadsnära miljö.

OMFATTNING Vid behov

ANSÖK SENAST 1 januari 2019 TILLSATT men skicka gärna in en spontan ansökan ändå

VANDRING