• Lär dig paddla med certifierade instruktörer

              Flera nybörjarkurser varje vecka hela sommaren

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 • Gå en kajakkurs och utvecklas som paddlare!

                                  Kurser för nybörjare till erfarna

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård
 • Missa inte våra klätterkurser på Costa Blanca!

     Perioden oktober-april flyttar vi klätterkurserna till Spanien 

  klättring costa blanca 2 Stockholms Guidebyrå
 • Klättra multipitch på egna säkringar

                            Nissedal Norge 10-16 juli 

  klättring nissedal 2

STOCKHOLMS GUIDEBYRÅ AB

STOCKHOLMS GUIDEBYRÅ AB


Micke, Steffan, Linda, Filip, Knut, Emil, Staffan VD, Björn, Nikki (Saknas Mike och Kristin)


ÄVENTYR & UTBILDNING SEDAN 1998

Stockholms Guidebyrå grundades 2009 av Staffan Ekholm, som en naturlig utveckling av det dåvarande företaget SwedenMultiSport, grundat 1998, som bland annat arrangerade Svenska långloppscupen i multisport med en av tävlingarna förlagt till Stockholm och Nynäshamn. Även på den tiden hade företaget kajak- och klätterkurser, men det var först med starten av Stockholms Guidebyrå 2009 som verksamheten utvecklades till utbildning och upplevelser för privatpersoner och grupper. Den gemensamma nämnaren för aktiviteterna från 2009 och framåt är att det är fokus på upplevelse och utbildning i samklang med miljön. Alltså inga motordrivna upplevelser. Med oss får man använda kroppen, vågorna och vinden för att ta sig framåt.

SKF AUKTORISERADE KLÄTTERKURSER 
Våra klätterkurser följer SKF Svenska klätterförbundets normer för utbildning inom klippklättring. Vi erbjuder samtliga av Svenska Klätterförbundets normerade kurser. Kursutbudet omfattar; topprepskurs, grundkurs klippklättring, sportklätterkurs, fortsättningskurs klippklättring, räddningskurs 1 & 2 samt aidklätterkurs. Att kursen är auktoriserad innebär bland annat att instruktörerna är godkända och certifierade genom Svenska klätterförbundet samt att regler för innehåll och gruppstorlek efterföljs. Våra klätterinstruktörer är auktoriserade genom Svenska klätterförbundet och/eller Norska Klätterförbundet.
Välkommen till Stockholms största 
kursutbud i klättring utomhus. Läs mer om våra klätterkurser!

klatterforbundet logo            nkf-300x224

NIL NORDISK INSTRUKTÖRSLICENS I HAVSKAJAK
Flera av våra instruktörer är certifierade genom Nordisk INstruktörslicens i havskajak. Föreningen bildades för att skapa en instruktörslicens där blivande guider och instruktörer examineras genom att mäta kompetens inom turledning och instruktion för havspaddling. Målsättnignen är öka kvaliteten och säkerheten vid turpaddling både inom klubbar, vid kanotcentraler och i andra sammanhang. Licensen innebär också en kvalitetsgaranti för den som anlitar kurs- och färdledare. På Guidebyrån har vi just nu två innehavare av Nordisk instruktörslicens på guidenivå och två på instruktörsnivå. NIL har även tagit fram ett innehåll för en normerad grundkurs i kajak "Grund-säkerhet". Läs mer om grund-säkerhet!

EPP EUROPEISKA PADDELPASSET
Våra kajakkurser följer Svenska Kanotförbundets normer för utbildning inom Paddelpasset, den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset. Passet är ett försök att kvalitetssäkra utbildning inom alla formera av paddling genom att skapa en Europeisk standard. Paddelpassets nivåer går från vid, via gul, grön och blå, vidare till röd och svart. I Sverige ges paddelpasset än så länge endast ut till blå nivå då vi exempelvis saknar tidvatten. Här på Guidebyråns har vi kurser och examenstillfällen på vit, gul, grön och blå nivå. Läs mer om paddelpasset och våra kurser!

europaddlepass logga          NIL logo


SAMARBETEN
Som ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom klättring och kajakpaddling driver vi sedan 2014 Stockholms Klätterklubbs kursverksamhet. Samarbetet med Stockholms Klätterklubb gör att klubben kan erbjuda sina medlemmar normerade och kvalitetssäkrade klätterkurser till rabatterade priser. 


Sthlms-klatterkl-logga            


FÖRSÄKRINGAR
Alla våra kursdeltagare är olycksfallsförsäkrade genom Stockholms Guidebyrå under våra kurser och arrangemang. Detta eftersom många försäkringsbolag av outgrundliga anledningar uppfattar kajak- klätter- och skridskoverksamhet som extrema aktiviteter och därför är restriktiva med dessa i sina villkor.  

VI VILL GÖRA DET ENKELT ATT KOMMA MED PÅ KURS
Vi vill göra det enkelt att följa med ut. Därför utgår vi ifrån att du som deltagare varken ska behöva utrustning, kunskap eller sällskap. Allt det står vi med. Och i de fall våra aktiviteter inkluderar mat är den givetvis ekologisk. Vi samarbetar därför med flera av marknadens främsta aktörer på utrustning.

PRIVATA & FÖRETAG
För grupper och företag arrangerar 
vi några av Stockholms bästa endagsaktiviteter. Ni bestämmer när och vi ordnar allt. Vi hämtar er med minibussar där ni önskar, tar er med ut på äventyr där vi ordnar med allt från mat till utrustning och guider. För de äventyrliga konferensgästerna erbjuder Stockholms Guidebyrå aktiviteter i samband med konferensanläggningar såväl i Stockholms City som i Stockholms skärgård.

SKOLOR
Då vi anser att många av våra aktiviteter skapar goda förutsättnignar för individer och grupper att utvecklas så vill vi bidra till friluftslivets återintåg på de svenska skolorna. Därför erbjuder vi skolor kvalitetssäkrade aktiviteter till mycket rabatterade priser. 

Varmt välkommen på äventyr med oss och våra fantastiska instruktörer!


Staffan Ekholm VD

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

logo2