•             Glid fram på långfärdsskridskor!

                                  Kurser varje helg januari-mars

  skridskor
 •     Lär dig klättra i Medelhavsvärme i vinter!

         Costa Blanca 6-10 & 13-17 februari 2018 

  klättring costa blanca 2 Stockholms Guidebyrå
 • Lär dig paddla med certifierade instruktörer

         Flera kurser varje helg hela sommaren! 

  kajak Braka Stockholms skärgård 2
 • Gå en kajakkurs och utvecklas som paddlare!

                                Kurser inom paddelpassset nivå 1-4

  Kajakkurs Blått paddelpass 4 Stockholms Skärgård

Paddelpasset

Paddelpasset

Våra kajakkurser följer Svenska Kanotförbundets normer för utbildning inom Paddelpasset, den svenska versionen av det Europeiska paddelpasset som är en internationell standard för kvalitetssäkring kajakkurser i Frankrike, Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Slovenien, Tyskland, Finland och Danmark.

Paddelpassets nivåer går från vit, gul, grön, blå, röd till svart. I Sverige ges paddelpasset än så länge endast ut till blå nivå då vi exempelvis saknar tidvatten. Här på Guidebyråns har vi kurser och därefter examenstillfällen på vit, gul, grön och blå nivå, vilken för närvarande är den högsta nivån som går att examinera i Sverige. Notera att vi endast tar emot kanoter av havskajaktyp på våra kurser och examinationstillfällen.

För dig som vill gå någon av dessa kurser men inte har intresse av att examinera dig för paddelpass, så går det givetvis lika bra att delta ändå. Se bara till att du kliver in på en lagom kursnivå för dig.   

NIVÅ 0, VITT PADDELPASS

EPP vitt med svart kant

På vit nivå upptäcker du paddlingen genom att pröva kajakpaddling under säkra former på lugna vatten. Efter avslutad paddeltur erhåller du ett vitt paddelpass. Läs mer om vit nivå. På Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i VIT nivå av vår Pröva på i Brunnsviken

NIVÅ 1, GULT PADDELPASS

EPP gult pass

På gul nivå har du redan upptäckt paddling men är fortfarande nybörjare. Här ska det uppmuntras till fortsatt paddling och utveckling som paddlare. På denna nivå introduceras exempelvis en del svängtekniker. Läs mer om gul nivåPå Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i GUL nivå av vår Nybörjarkurs En dagstur i Stockholms skärgård som är vår mest populära kajakkurs. 

Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för gult paddelpass hos oss eller annan examinatör av paddelpasset. 

NIVÅ 2, GRÖNT PADDELPASS

EPP grönt pass

På grön nivå har du fått mersmak och en del tekniker börjar falla på plats liksom grunderna i säkerhet och miljö. Utveckling, glädje och känsla är nyckelord på nivån. Det är nu du säkerställer en mycket god nybörjarnivå genom att öva tekniker, men fortfarande ligger fokus på att hitta glädje och driv i paddlingen. Läs mer om grön nivåPå Stockholms Guidebyrå motsvaras innehållet i den gröna nivån av Grundkurs som är lite av en GRÖN PLUS samt av vår Skärgårdskurs. Under skärgårdskursen går vi även in på det mesta som ligger på BLÅ nivå, men vi paddlar inte i så avancerad miljö som det är på blå nivå. 

Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för grönt paddelpass hos oss eller annan examinatör av paddelpasset.

NIVÅ 3, BLÅTT PADDELPASS

EPP BLÅ redigerad

På blå nivå har du blivit en kapabel havspaddlare med repeterbara goda kunskaper såväl paddeltekniskt som inom säkerhet, räddning och hantering av kajaken i miljöer med meterhöga vågor. Läs mer om blå nivåHos oss mostvaras innehållet i den blåa nivån av vår Fortsättningskurs

Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för blått paddelpass hos oss eller annan examinatör av paddelpasset.

NIVÅ 4, RÖTT PADDELPASS

EPP RÖD redigerad

Paddelpassets nivå 4 Röd motsvarar en förmåga att paddla säkert och kompetent på havet i förhållanden upp till och med 8 m/s och upp till en meter höga vågor. Paddlaren ska ha förmåga att hantera utmaningar som kan förväntas i den miljön. Där ingår att på ett kompetent sätt hantera räddningssituationer. Läs mer om röd nivå 
Hos oss motsvaras innehållet i den röda nivån av vår Havskurs i kajak. Efter avslutad kurs kan du boka in dig på examinationstillfälle för rött paddelpass hos oss eller annan examinator av paddelpasset.

Vi kommer ha en kurs och ett examenstillfälle för denna nivå under hösten 2018. Planerat kurstillfälle är 6-7 oktober på Torö.

Kursen hålls av Staffan Ekholm, författare till Kajakhandboken, en referensbok för nya paddlare utgiven på svenska, danska, finska och norska samt producent av kajakfilmen Jag Paddlar. Kontakta oss vid intresse för denna kurs.

Kontakta oss här vid intresse av denna kurs

NIVÅ 5, SVART PADDELPASS
Denna nivå är ännu inte etablerad på Svenska Kanotförbundet men målsättning finns att den ska etableras i framtiden.

VARFÖR EXAMINERA SIG?
Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man "kör (paddlar) upp" och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg och klarhet över vad man redan kan, får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare. Paddelpasset är i vissa länder infört som ett krav för att få hyra kajak. Men det är givetvis valfritt om man vill examinera efter avslutad kurs.

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN 2017
GUL nivå 
GRÖN nivå
BLÅ nivå

logo kanotforbundet

Stockholms Guidebyrå - din guide till kajak, klättring, äventyr och långfärdsskridskor i Stockholm

Följ med våra auktoriserade instruktörer på kajakkurs, kajakkurs, grottkrypning och långfärdsskridskor! 

Vi har Sveriges största kursutbud inom klippklättring. Med oss kan du gå klippklätterkurs i Stockholm, Nyköping, Costa Blanca i Spanien eller Nissedal i Norge. Vi arrangerar samtliga av Svenska Klätterförbundets normerade klätterkurser. Våra instruktörer är auktoriserade av Svenska Klätterförbundet, vissa är certifierade UIAA Rock Climbing instructors.

Du kan också gå kajakkurs inom EPP Europeiska paddelpasset, Svenska Kanotförbundets paddelpass. Vi håller kurs och examinerar på vit, gul, grön och blå nivå, vilket är de hösta nivåer som erbjuds i Sverige för närvarande.

Du kan även utmana dig själv på en äventyrsdag, krypa i grottor eller paddla kajak i Stockholms vackra ytterskärgård. Vintertid erbjuder vi kurser och turer på långfärdsskridskor och när det finns is även isklättring.

Vi har sedan några år nöjet att få arrangera klätterkurser åt vår samarbetspartner Stockholms klätterklubb.  

De flesta av våra kursdeltagare är nybörjare. Därför gör vi det det enkelt att följa med ut på våra äventyr! All utrustning ingår i kursavgiften och när mat ingår är den givetvis ekologisk. Vi jobbar enbart med miljövänliga upplevelser och äventyr.

Bokar du som företagsgrupp, skola eller privatgrupp? Då erbjuder vi några av Stockholms bästa endags- all inclusive äventyr. Ni bestämmer vad, när och var. Vi ordnar allt! För konferensgäster erbjuder vi kick-off med klättring, kajakpaddling, grottkrypning och andra äventyr i samarbete med konferensanläggningar såväl i Stockholm city som i Stockholms skärgård.

Fyra tunga skäl att följa med oss ut: certifierade instruktörer, ekologisk mat, miljövänliga upplevelser och skrattgaranti! Låt Stockholms Guidebyrå bli din guide till Stockholms bästa äventyr! Läs mer om Stockholms Guidebyrå här